Vereniging

fun sugar

Jarenlang ben ik aangesloten en actief geweest binnen de rasvereniging. Helaas loopt het niet altijd zo soepel in een club met mensen met dezelfde liefhebberij. Ik laat mijn mening vaak horen in discussies en kan bijzonder slecht tegen oneerlijkheid. Hierdoor ontstond een zeer vervelende situatie en heb ik opgegeven moment besloten om mijzelf niet meer te kwellen en heb ik mijn lidmaatschap opgezegd. 

Dit gaf een erg opgelucht gevoel. Ik hoef niet lid te zijn van een vereniging om af en toe verantwoord te fokken. Door mijn meer 25-jarige ervaring in deze bijzondere rassen heb ik veel kennis opgedaan in zowel binnen- als buitenland qua ziektes, bloedlijnen, erfelijkheid, vererving, rasstandaard, etc.

Fok je met een stamboomhond dan moet je sowieso aan het Kynologisch Reglement van de Raad van Beheer voldoen. De verenigingen kunnen deze regels specifieker maken, zoals bijvoorbeeld het verplichten van het oogonderzoek en de DNA test op POAG. Dit vind ik niet meer dan logisch.

Zie hieronder de pagina van Spicy:

https://www.houdenvanhonden.nl/generaties-gezondheid-online/hond-details/?id=0016155073031390

20170707_181832_1499722542411_resizedHier doen we uiteindelijk voor….genieten van vrolijke, gezonde en mooie puppies/honden!!!